2013 m. liepos 19 d., penktadienis

Mary Higgins Clark ,,Aš eisiu viena"

  Dar viena autorės knyga apie vaiko pagrobimą. Mane ši knygą įtikino ir kiekvieną skyrių skaičiau su pykčiu, kaip galima šitaip žmogų purvu apdrabstyti. Viskas pasirodė man taip tikra, kad atrodo iš tikrųjų taip buvo (nors ką gali žinoti) ir pagrobimo organizatoriaus niekaip nepavyko išsiaiškinti, nors pasąmonėje taip ir nujaučiau. Zana (Aleksandra) - karjeros siekianti moteris bei mylinti motina, praradusi savo vienintelį vaiką. Negana to, apkaltinama savo vaiko pagrobimu, taip siekdama jos gailėtis bei užjausti. Bandydama įrodyti savo nekaltumą visiems susidaro įspūdis, kad Zana nevisprotė arba labai gera aktorė, kuri meistriškai moka pateikti kenčiančio žmogaus vaizdą. Ši knyga pateikia pavyzdį, kaip tapatybės vagystė gali gyvenimą apversti aukštyn kojom bei privesti prie beprotybės, taip pat kokios svarbios yra mažiausios detalės, kurioms įprastai neteikiama didelio dėmesio. 
  Man užkliuvo knygos anotacijoje pateikiama, kad aiškindamasi Zana tiesą sukelia grėsmę savo ir jos mylimų žmonių gyvybei. Knygoje niekur nerašoma, kad bandė jai ar jos draugams atimti gyvybę, tik vieną kartą matytam kunigui, kuriam buvo patikėta svarbi išpažintis. 
Anotacija:

  Talentinga interjero dizainerė Aleksandra (Zana) Morland vis dar gyvena viltimi susigrąžinti sūnelį, kuris prieš dvejus metus paslaptingai pradingo iš Niujorko Centrinio parko. Mažojo Metju penktojo gimtadienio dieną Aleksandra sulaukia netikėtos žinios – kažkas atsiskaito jos kredito kortelėmis ir naudojasi jos banko sąskaitomis. Negana to, tą pačią dieną spaudoje pasirodo nuotraukos, kuriose – nenuginčijami įrodymai, kad berniuką pagrobė... ji pati.

  Persekiojama žurnalistų, tardoma sūnaus dingimo bylą tiriančių detektyvų, užgauliojama tiek tūžtančio buvusio vyro, tiek keršto trokštančio buvusio viršininko, Aleksandra pasiryžta sužinoti, kas ir kodėl bando ją sužlugdyti.

  Tačiau ji nė neįtaria, kad kiekvienas žingsnis artinantis prie tiesos kelia vis didesnę grėsmę jos pačios ir mylimų žmonių gyvybei...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą